Gå til hovedindhold
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Log ind

Lindab er nu officiel GreenCoat® partner

PressemeddelelseMAR 15, 2021 10:54 CET
Lindabs produkter fremstilles af varmgalvaniseret, koldvalset stål, hvor overfladebelægningen påføres stålpladen i en 3-lags dobbeltsidet opbygning. Billedet her viser stål coils i forskellige farver.

Bæredygtighed og reduktion af miljøpåvirkninger er to forhold, som mange i byggebranchen er optaget af, og det er derfor med stor glæde, at Lindab nu er certificeret GreenCoat partner. Lindab har i flere år leveret bæredygtige overfladebehandlinger af stålprodukter fra SSAB men har nu modtaget det endegyldige bevis på, at virksomheden lever op til de højeste standarder.

Bæredygtighed er et punkt, som fylder mere og mere i byggeriet. Det gælder også hos Lindab, hvor man gennem en årrække har arbejdet på at skabe så bæredygtige og miljøvenlige produkter som muligt. Nu har virksomheden opnået en markant milepæl i form af en status som certificeret GreenCoat partner.

En milepæl at blive certificeret

“Det var en milepæl, da det for et par år siden lykkedes SSAB at fjerne betydelige dele af de fossile olier i coatingen, og vi er meget stolte over, at vi nu har opnået en milepæl ved at blive certificeret GreenCoat partner for vores løbende arbejde,” siger Lene Agger, der er udviklingsingeniør hos Lindab, og uddyber: ”Man bliver ikke sådan bare lige GreenCoat partner. Så det er en stor tilfredsstillelse, at vi nu kan vinge den af.”

Hos SSAB glæder de sig også over samarbejdet.

”Vi har samarbejdet i mange år og ser certificeringen som en naturlig udvikling, når Lindab nu vil fokusere endnu mere på at tilbyde byggeindustrien bæredygtige tag- og facadeløsninger i GreenCoat stål fra SSAB,” siger Jan Meier, adm. direktør i SSAB.

Fra råolie til bæredygtigt rapsolie

Rent miljømæssigt er der stor forskel på at anvende den grønne raps i stedet for den sorte råolie, men også i selve processen med at hærde stålet giver rapsen en miljøfordel.

”I modsætning til fossil råolie fordamper rapsolien ikke i hærdningsovnen, og der bliver dermed frigjort mindre af den forurenende kuldioxid under hærdningsprocessen,” forklarer Lene Agger.

Overfladebehandling i topkvalitet

Når GreenCoat og raps overhovedet er interessant for Lindab, er det ud over det miljømæssige aspekt, naturligvis også fordi, at overfladebehandlingen med den bæredygtige raps lever op til de højeste standarder.

”Uanset om byggeprojektet handler om tagplader, nedløbsrør eller sandwichpaneler i coated stål kan bygherre og entreprenøren være sikker på at få et kvalitetsprodukt med en bedre glans og farvebestandighed end ved produktionsmetoden med råolie,” garanterer Lene Agger.

en bæredygtige raps lever op til de højeste standarder

Fortsat fokus på bæredygtighed

Lindab og Lene Agger er nu kommet i mål med at blive GreenCoat partner, men arbejdet med mere bæredygtigt byggeri stopper ikke her.

Vi arbejder til stadighed på at gøre produktionen og vores produkter mere bæredygtige og på at reducere miljøpåvirkningerne. Det er en meget spændende proces, for lige så snart vi er i mål et sted, kan vi kaste os over et andet område,” slutter Lene Agger. 

Vi arbejder til stadighed på at gøre produktionen og vores produkter mere bæredygtige og på at reducere miljøpåvirkningerne.