Gå til hovedindhold
Lindab Logo
Choose languge
Log ind

Lindabs historie – 65 år i byggeriets tjeneste

65 års virke som leverandør til byggeriet forpligter. Siden 1959 har Lindab været kendetegnet ved en særlig kultur, hvor ordentlighed og klarhed har dannet udgangspunkt for hele vores virke. 

Kvaliteten af vores produkter, respekten og forståelsen for vores kunders behov og anerkendelsen af, at alle Lindabs medarbejdere er med til at skabe vores kunders og vores egen succes. Ambitionen er at forenkle byggeriet med grønne kvalitetsprodukter, der er funktionelle, bæredygtige og æstetiske. Selvom ordene var anderledes, så har tankegangen været kendetegnende for vores virke siden vores spæde begyndelse i Småland.  

 

Det hele startede i Småland

Kimen til Lindabs historie bliver sået i 1956, da Lage Lindh grundlægger en mindre tyndpladeforretning i den lille by Lidhult i Småland, Sverige. Senere flytter Lindh virksomheden til Båstad i Skåne, hvor han i 1959 registrerer Lindab som selvstændig virksomhed.   I dag har vi over 100 kontorer fordelt på 20 lande og beskæftiger mere end 5.000 ansatte. Erhvervsmarkedet er vores primære målgruppe og står for 4/5 af omsætningen, mens det private marked står for de resterende. Vi opererer primært i de nordiske lande, Vesteuropa samt Central- og Østeuropa. Lindab er børsnoteret på Nasdaq OMX Nordic Exchange, Stockholm samt Mid Cap (ticker LIAB)

Med tanke på fremtiden

Mange ting har forandret sig siden 1959, og fremtiden byder med usvigelig sikkerhed på endnu flere forandringer, vi skal forholde og tilpasse os til. Hos Lindab har vi, i tæt dialog med vores kunder, tænkt gode tanker i mere end seks årtier. Derfor byder vi fremtiden velkommen ― i klimatilpasningens-, funktionalitetens- og kvalitetens navn.