Gå til hovedindhold
Lindab Logo
Choose languge
Log ind

DGNB guld certificeret byggeri i Sønderborg

Da Hansson Erhverv i slutningen af 2021 tog første spadestik til et nyt 3.000 kvadratmeter stort udlejningsmål i Sønderborg på Als, var det vigtigt at få en DGNB-certificering. Blandt andet derfor faldt valget på Lindabs sandwichpaneler.

Den nye ejendoms facade er blevet beklædt med sandwichpaneler fra Lindab, og det er der ifølge Mads Hansson, der er direktør hos Hansson Erhverv, en række grunde til.

– Det er en del af vores masterplan, at byggeriet skulle være så bæredygtigt som muligt. Og med Lindabs sandwichpaneler har vi fået en facade, der hjælper os til, at byggeriet har fået en guld-certificering fra DGNB, forklarer Mads Hansson.

Larsen Strings A/S

Ingolf Nielsens Vej 14, 6400 Sønderborg

Nem montering

Traditionelt har Hansson Erhverv lavet facader med for eksempel betonelementer, men ud over en bedre bæredygtighed er Lindabs paneler også betydeligt nemmere at montere og i sidste ende et prisvenligt valg.

– Panelernes EPD (miljøvaredeklaration red.) er meget flot og attraktiv for os. Vi sparer typisk maling, gips, træ og et hav af skruer ved at sætte sandwichpaneler op, siger Mads Hansson og fortsætter:

– Fordi panelerne er så hurtige at montere på væggene, minimerer vi også fugtpåvirkningen. Det er positivt, så vi undgår fugtproblemer senere.  

Samtidig pointerer direktøren, at samarbejdet med Lindab har været til stor gavn for udlejningsvirksomheden, da de har fået en masse data og dokumentation til at klare kravene til DGNB, men også de nye krav til LCA (livscyklusanalyse).

– Da det var nødvendigt at få en særlig brandklassificering til DGNB-certificeringen, gik Lindab konstruktivt ind i processen og hjalp os med at få den nødvendige dokumentation til at opnå klassifikationen, forklarer Mads Hansson.

Ud over dokumentation med beregninger hjælper Lindab i øvrigt også flere kunder med opstalt.