Gå til hovedindhold
Lindab Logo
/frontend/shared/header/languagechooser
/frontend/shared/header/languagechooser
Log ind

Lindab sætter ny standard for tæthed med integreret flange

PressemeddelelseAPR 20, 2021 11:00 CET
Der findes kun én maskine i hele verden, som den Lindab har indkøbt hos virksomheden Firmac til produktion af rektangulære kanaler med integreret flange.

Lindab har investeret et millionbeløb i Danmarks første maskine til produktion af rektangulære kanaler med integreret flange. Investeringen er det seneste tiltag i rækken hos Lindab i arbejdet med at skabe en fremtidssikret produktion, der kan imødekomme markedets stigende krav til tæthed.

Maskinen til produktion af rektangulære kanaler er udviklet af en engelsk leverandør i tæt samarbejde med Lindab. Derfor ankom den nye maskine da også med et hold engelske specialister, der skulle installere den avancerede maskine.

“Vi har investeret i et komplet anlæg, som er designet og indstillet efter vores behov. Der er lignende maskiner i udlandet, men ingen der er sammensat lige præcis som vores. Det betyder f.eks., at anlægget kan justeres med en nøjagtighed på helt ned til 1/100 millimeter, ligesom der i begge ender af anlægget er monteret 30 synkroniserede hjul for at køre flangen igennem,” siger produktchef Werner Andresen fra Lindab.

Den automatiserede og integrerede produktion er ergonomisk fordelagtig, da medarbejderne er fri for manuelle løft og efterfølgende montering af flangerne.

På vej mod fremtidens kanalsystem

Lindab er overbevist om, at det nyindkøbte anlæg er en vigtig brik i produktionen af fremtidens rektangulære kanalsystemer, fordi de færdige produkter opfylder markedets stigende krav om stabile og tætte kanaler, der er nemme at montere.

“Der er ganske enkelt meget mindre risiko for utætheder, når kanalerne og flangen er integreret i ét stykke. Der er helt lukket og ingen steder, hvor snavs kan sætte sig,“ fastslår Werner Andresen, der også fremhæver den flottere ensartede finish med en glat overflade.

Positiv respons fra markedet

Selvom de nye integrerede kanalsystemer knap er landet ude hos kunderne, er interessen for dem stor. Helt usædvanligt har Lindab mistet flere vareprøver i forbindelse med kundebesøg, fordi kunden gerne vil vise vareprøven til kolleger.

Én af dem, der har set mere til de rektangulære kanaler med integreret flange end en vareprøve, er Thue Jepsen, der er ansat hos Gunnar Kristensen i Herning.

“Jeg er rigtig positiv i forhold til at montere kanalerne. De er dejlige at montere, og hvis de giver sig lidt, når man stabler dem, er de nemme at sætte på plads igen.”

“Der er ganske enkelt meget mindre risiko for utætheder, når kanalerne og flangen er integreret i ét stykke. Der er helt lukket og ingen steder, hvor snavs kan sætte sig,“ fastslår produktchef Werner Andresen fra Lindab.

Integreret produktion giver interne fordele

Medarbejderne hos Lindab er også glade for det automatiserede anlæg, der er mere ergonomisk fordelagtigt end den traditionelle produktionsmetode. Når produktionen forløber integreret, er medarbejderne fri for manuelle løft og efterfølgende montering af flangerne.

“Det betyder, at der ikke længere er løse rammer med skarpe kanter, som kan udgøre en risiko i produktionen,” siger Werner Andresen, Lindab.

Den nye produktionslinje er endnu en stor investering hos Lindab og led i løbende bestræbelser på at forbedre produkterne samt sikre ensartet og høj kvalitet.