Gå til hovedindhold
Lindab Logo
Choose languge
Log ind

Louisenlund

At lære tæt på naturen illustreret med arkitektonisk Lindab Kliktag på Louisenlunds nye lærings- og forskningscenter

Jels, den 10.01.2023. Louisenlund, Tysklands næststørste kostskole med tilhørende gymnasium i Güby, har investeret i alt omkring 30 millioner euro i "fremtidens læring". Siden første spadestik i oktober 2020 er der bygget en ny beboelsesejendom og et lærings- og forskningscenter på en 73 hektar stor grund. Traditionelle klasseværelser og frontal undervisning hører fortiden til, i stedet giver et fleksibelt lokalelayout mulighed for ledsaget læring alene og i små grupper. Men det er ikke kun indvendigt, at lærings- og forskningscentrets fire nye bygninger er præget af innovativ arkitektur: Klimaskærmen, hvorpå blandt andet Lindab Klik-taget er brugt, er gennemtænkt mht. dets materialer og afspejler de naturlige omgivelser.

De fire læringshuse i to etager med deres træfacader og de forskellige sadeltagshældninger integreres harmonisk i landskabet og i Louisenlunds historiske bygningsmasse. Samtidig fungerer typologien af funktionelle landbrugsbygninger med deres sadeltage som et ledemotiv og refererer til de umiddelbare omgivelser.

Tagarkitektur baseret på typologien for landbrugsbygninger

Bygningsensemblet skaber en identitetsdannende campuskarakter, der bestemmes af det passende naturlige design i samspil med de fremspirende uderum. Store glasfronter i enderne af lærings- og forskningscentret giver udsigt og indsigt og får grænserne mellem inde og ude til næsten at forsvinde. Takket være det naturlige lys kan eleverne desuden læse og lære på en måde, der er let for øjnene.

Som tagmateriale til det samlede areal på ca. 2.500 m² valgte bygherren og byggefirmaet der fik opgaven, Eissing Dachtechnik GmbH & Co. KG fra Böklund, kliktaget Lindab: Dette er baseret på designet af konventionelle falstage, men kan monteres hurtigt og nemt på træspær-taget på grund af det innovative kliksystem. "Bearbejdningen er nem, og du behøver kun almindeligt VVS-værktøj," siger Carsten Dämmig, administrerende direktør for Eissing Dachtechnik, som allerede har arbejdet med kliktaget flere gange. "På grund af den hurtige montering er Lindab Klik-taget overbevisende rent økonomisk" siger Michael Spurgat fra team Baucenter i Schleswig, der har solgt Lindab-produkter som specialforhandler af tage og facader i omkring 20 år.

  • 1 null
  • 2 null
  • 3 null

 

Bæredygtigt tagmateriale med stor robusthed

Lindab Klik-taget er lavet af varmgalvaniseret, koldvalset stål og bruges på grund af sin lave vægt i praksis ikke kun på boligejendomme, men også på landbrugsbygninger - hvilket gjorde det perfekt til dette projekt. En anden fordel ved løsningen er bæredygtighed: Ikke alene er stål næsten helt genanvendeligt, men profilerne på Lindab Klik-tag er også forsynet med en organisk belægning. I dette tilfælde erstattes den fossile råolie, som er indeholdt i opløsningsmidlet af konventionelle belægninger, stort set af rapsmethylester, som er fremstillet af rapsolie. De organisk coatede profiler opfylder korrosionsklasse C4 i henhold til DIN EN ISO 12944 og er derfor ideelle til brug i kystområder, hvilket også er fordelagtigt for projektplaceringen.

"En klar anbefaling!"

På Louisenlund Lærings- og forskningscenter blev Lindab Klik-taget monteret i farven "Darksilver mat" i tråd med træfacadens tone. Resultatet tilfredsstiller alle involverede i projektet. "Jeg så for første gang falstaget lagt som et kliktag og jeg er imponeret," fortæller Michael Spurgat fra team Baucenter. Han tilføjer: "Medarbejderne på kontoret og i marken fra Lindab, er altid meget løsningsorienterede og venlige. De hjælper hurtigt med tilbud og får straks al den information, vi har brug for. En klar anbefaling fra min side!" Tagdækkermester Carsten Dämmig er enig: "Taget lever op til forventningerne, servicen og rådgivningen er god." Tagmonteringsarbejdet begyndte i første kvartal af 2022. De nye bygninger skal efter planen stå færdige i begyndelsen af 2023. I fremtiden vil op mod 600 elever få gavn af "fremtidens læring" på Louisenlund.

  • 1 null
  • 2 null
  • 3 null