Gå til hovedindhold
Lindab Logo
Choose languge
Log ind

Lindab Danmark runder milliarden i udfordrende 2022

PressemeddelelseJUL 06, 2023 09:00 CET
Heino Juhl, direktør hos Lindab, kan sammen med resten af virksomhedens medarbejdere se tilbage på et udfordrende 2022, hvor omsætningen trods alt rundede en milliard kroner for første gang.

Lindabs regnskab for 2022 viser rekord på toplinjen, der runder en milliard kroner. På grund af højere omkostninger følger bundlinjen ikke med, men alligevel er der tilfredshed at spore hos Heino Juhl, der er administrerende direktør hos Lindab Danmark.

2022 var for mange danskere et år, hvor pengene ikke slog til i samme omfang som tidligere. Og den oplevelse har Lindabs administrerende direktør, Heino Juhl, også haft. Godt nok har selskabet i det spritnye regnskab for 2022 vist en rekordomsætning på lige lidt over en milliard kroner. Til gengæld er omkostningerne steget markant, og det presser virksomhedens bundlinje sammenlignet med 2021. I 2022 blev nettoresultatet for Lindab Danmark 47,7 millioner kroner.

– 2022 var et udfordrende år for byggebranchen og også for Lindab, men alligevel er der grund til at være tilfredse med det resultat, som alle medarbejdere har arbejdet hårdt for at nå. I 2022 var vi stadig påvirket af Corona-pandemien samt krigen i Ukraine, der særligt i starten af året satte sit præg på samfundet og byggebranchen, fortæller Heino Juhl.

Lindab-direktøren peger på, at 2022 især blev påvirket af kraftigt stigende omkostninger.

– Materialepriser, inflation samt energi- og transportpriser havde kraftig pil op i det meste af 2022, og det er den primære forklaring på, at vi ikke lander en bundlinje, der kan matche den, vi havde i 2021, fortsætter han.

Forretning går godt

I modsætning til en del virksomheder med eksponering mod byggeriet klarer Lindab sig dog generelt godt. Især omsætningen vidner ifølge direktøren om et fortsat fint aktivitetsniveau i vigtige forretningsområder.

– Byggeriet af enfamiliehuse er skrumpet mærkbart, men heldigvis har forretningsområder inden for byggeri til det offentlige og til erhverv klaret sig pænt. Vores forretningsområde Profil, med blandt andet produkter til tag og facade, har specielt i første halvdel af 2022 klaret sig særlig godt, forklarer Heino Juhl, der også påpeger, at der er blevet solgt flere portløsninger i Norden end tidligere.

Lindab er meget opmærksomme på markedet og kunderne. Heino Juhl pointerer, at der i 2023 og 2024 er en vis usikkerhed om udviklingen i byggebranchen. Et positivt udviklingsområde, som har taget endnu mere fart i Lindab er brandløsninger, hvor der er høje krav til ventilationssystemet, men også indenfor porte og døre efterspørger kunderne både kompetencer og kvalitet.


Lindabs hovedkontor i Haderslev.

Bæredygtige investeringer

I kampen for at skabe bæredygtige forandringer investerer Lindab store summer i nyt, effektivt produktionsudstyr, men også udvikling af stadig flere miljøvaredeklarationer, også kaldet EPD’er. Det arbejde fylder også på forretningsdagsordenen hos Lindab-direktøren.

– Vi står et godt sted i markedet, hvor især vores EPD’er er særdeles stærke og konkurrencedygtige. Vi indgår i en koncern, som er i et testforløb med anvendelse af CO2 reduceret stål, der vil medføre yderligere reduktion i CO2 udledning. Hvilket er vigtigt for fremtidens bygherrer.

– Når vi investerer i nye maskiner, betyder det, at vi producerer mere effektivt, med mindre materialeforbrug og færre reklamationer, men heldigvis også mere sikkert for vores medarbejdere. Vi er stolte af, at vi i 2022 har haft rekord få arbejdsulykker. Det er en særdeles positiv udvikling for os alle, siger Heino Juhl.

Lindab A/S beskæftiger knap 500 medarbejdere i Danmark, og virksomheden indgår som et datterselskab i Lindab International AB, der er noteret på den svenske børs i Stockholm og beskæftiger cirka 5.000 medarbejdere globalt.