Gå til hovedindhold
Lindab Logo
Choose languge
Log ind

Byggematerialer fra tidligere skole genanvendes i nyt boligbyggeri

NyhedAPR 21, 2021 08:40 CET
Karsten Vestergaard fra Entreprenørfirmaet Vestergaard Nielsen A/S har anvendt genbrugsmaterialer til at opføre 23 nye boliger. De kvartrunde tagrender fra Lindab fuldender det arkitektoniske udtryk.

Entreprenørfirmaet Vestergaard Nielsen A/S har anvendt genbrugsmaterialer fra den nedlagte Lellinge Skole og SFO til at opføre 23 nye boliger på det tidligere skoleområde. Kvartrunde tagrender fra Lindab fuldender det arkitektoniske udtryk i de nye familieboliger.

Vestergaard Nielsen A/S har skabt 23 familievenlige rækkehuse på grunden, der tidligere husede Lellinge Skole og tilhørende SFO. Karsten Vestergaard er administrerende direktør i entreprenørvirksomheden, der i samarbejde med Brogaard Arkitekter har opført funktionelle, familievenlige og smukke boliger. Derudover har man nedsat klimapåvirkningen i projektet ved at genanvende en del af træværket og murstenene fra de tidligere skole- og SFO-bygninger uden at gå på kompromis med hverken funktionalitet eller æstetik. ”Vi har virkelig gjort noget ud af projektet, blandt andet med hjælp Brogaard Arkitekter, så det bliver et smukt byggeri, vi bestemt godt vil være bekendt at placere ved en af de mest benyttede indfaldsveje til Køge”, fortæller Karsten Vestergaard.

Boliger af genbrugsmaterialer

Bæredygtighed handler også om langtidsholdbart byggeri

Der er kælet for detaljerne i den tæt-lave bebyggelse, der består af rækkehuse i henholdsvis et og to etager. Materialerne er valgt, så de passer til omgivelserne, og for at fremtidssikre bebyggelsen mod fugt og vandindtrængning i tilfælde af store nedbørsmængder er boligerne udstyret med de nye kvartrunde tagrender fra Lindab. Bæredygtighed består af mange parametre, og den cirkulære tilgang med genanvendelse af byggematerialer er blot et af dem. Bæredygtighed handler også om at bygge i god kvalitet, så bygninger har en lang levetid og kan anvendes af flere generationer. Det handler både om at vedligeholde, men også om at beskytte bygningerne, så de bedst muligt modstår tidens tand og elementernes påvirkning. 

Lindab tagrender forhindrer nedsivning i grundvandet

Tagrender spiller en afgørende rolle for bygningers levetid, og for små tagrender og nedløbsrør skaber flaskehalse, som betyder at regnvandet ikke transporteres hurtigt nok ned til kloakken. Det var der naturligvis fokus på i byggeriet, men der var en hel afgørende udfordring ved at bygge på det tidligere skoleområde, da grunden ligger i et såkaldt regnindsamlingsområde. Karsten Vestergaard forklarer: 

”Vi kunne ikke anvende traditionelle zink-tagrender i projektet, da det ville betyde, at tagrenderne ville afgive metaller, der ville forurene grundvandet. I min søgen fandt jeg frem til tagrenderne fra Lindab, der er fremstillet af stål og har en slidstærk belægning, der sørger for, at der ikke ryger uønskede metaller i grundvandet”.

Lindabs tagrender er dimensionerede til at modstå de store regnmængder, der bliver hyppigere og hyppigere, mens formen sikrer et æstetisk, moderne og anderledes udtryk, der passer godt ind i helheden i boligerne i Lellinge. Lindabs tagrender kommer i et væld af farver og størrelser og fås som halvrunde, rektangulære – og nu også som kvartrunde tagrender. I Lellinge har Vestergaard Nielsen A/S brugt de kvartrunde tagrender, som på kort tid er blevet arkitekternes klare favorit, da de kan anvendes på alle typer byggerier og resulterer i et stilfuldt og enkelt udtryk.

”Vi går op i at lave smukke projekter, og vi har anvendt, hvad vi i vores verden kalder ’arkitektagrender’. Således beskytter vi ikke blot husene og miljøet, men vi har også skabt boliger, hvor materialerne i byggeriet spiller godt sammen”, fortæller Karsten Vestergaard og fortsætter: ”Samarbejdet med Lindab har været godt, og jeg er glad for, at jeg fandt frem til nogle tagrender, der både lever op til det funktionelle og det arkitektoniske”.

Læs mere om Lindabs tagrender her: www.lindab.dk/tagrender