Dokumenteret bæredygtige porte via EPD og DGNB
Det anslås, at byggeriet står for henimod 30% af vores samlede CO2-udledning, selve byggematerialerne står for ca. 10-15% af udledningen. Derfor er byggeriet, og ikke mindst de materialer vi anvender i bygge- og anlægsbranchen, et oplagt sted at gribe fat for at indfri Danmarks målsætning om at nedsætte vores CO2-udledning med 70% inden 2030.
I 2023 bliver livscyklusvurderinger med LCA-beregninger en obligatorisk del af bygningsreglementet for al nybyggeri. Byggematerialer er sammen med bygningsdrift to vigtige parametre, der danner grundlag for LCA-begninger. Siden 2017 har alle vores porte fået en produktspecifik EPD (miljøvaredeklaration), hvilket dokumenterer deres miljøpåvirkning. Hermed kan du se, om porte fra Lindab bidrager til, at dit byggeri ligger over eller under den kommende statslige CO2 grænseværdi.
Portens EPD kan også anvendes i en DGNB-certificering af et byggeri, der viser hvor bæredygtigt et byggeri er. Vi kalder det dokumenteret bæredygtighed. Porten bidrager positivt i forhold til flere kvaliteter i DGNB-certificeringsordningen, da porten er bæredygtig i flere henseender.
hej hej
hej hej