Gå til hovedindhold
Lindab Logo
Choose languge
Log ind

Arvo Pärt Center i Laulasmaa, Estland

Arvo Pärt er en estisk komponist af moderne klassisk musik. Hans minimalistiske musik er unik, atmosfærisk og fascinerende.

Arvo Pärt Centret er et åbent mødested for musikere, forskere og musikentusiaster, der er interesserede i Arvo Pärts idé- og musikverden. Centret kombinerer komponistens personlige arkiv med information, forskning og musik og ligger på en halvø 35 kilometer fra Tallin - i rolige omgivelser omgivet af fyrreskov nær havet.

At lytte i naturen

Lindab har leveret løsning til bygningen, der krævede en inspirerende stilhed fra det ydre miljø, for at skabe muligheder for at lytte til musik i naturen og nyde den beroligende skovudsigt.

”Projektet havde en særlig tilgang til lyd og stilhed, så en af udfordringerne var at skabe et roligt udemiljø, der eliminerer tegn på luftindtag og fraluftsstøj fra ventilationssystemet”, siger Rain Siim, projektekspert i akustiske løsninger hos Lindab.

Forebyggelse af rum-til-rum støj

Arvo Pärt-centret indeholder koncertsal, bibliotek, forskningsfaciliteter og musiklokaler. Bygningen krævede akustiske løsninger til ventilationskanaler for at forhindre enhver rum-til-rum-støjoverførsel og havde meget strenge støjkriterier for baggrundslydniveauer i HVAC-systemerne. Lindab blev inviteret til at være en af de kritiske konsulenter i projekteringsfasen på grund af vores markedsledende ekspertise inden for akustiske løsninger.

Produkter

For at sikre det bedste resultat af projektet, leverede Lindab komplette ventilationskanaler og dæmpere til detnne unikke bygning for klassisk musik.